Brandschade Electronica

Door een brandschade of waterschade kan computer apparatuur defect raken. Elektrisch geleidende roetdeeltjes (koolstof) kunnen een kortsluiting veroorzaken op printkaarten. De meeste computers beschikken over een geforceerde koeling die ervoor zorgt dat de electronische componenten niet te warm worden. Deze koeling is zodanig berekend dat er een maximale luchtstroom over de electronische componenten gaat. Wanneer apparatuur tijdens een brand aan heeft gestaan, is het aannemelijk dat er roetdeeltjes in de gehele computer terecht is gekomen. Indien er tijdens de brand chloorhoudende kunstoffen zijn verbrand (bv. PVC) dan is er een reeel risico aanwezig voor een HCL schade.

Het gevolg van een kortsluiting is vaak een dataverlies door een harddisk crash.

Uiteraard kan een harddisk crash (dataverlies) vele oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

  • Headcrash
  • Kortsluiting
  • Brandschade
  • Oververhitting
  • Software problemen
  • Foutieve formattering
  • Virus

Gelukkig is het mogelijk om een data recovery te laten uitvoeren. Deze data recovery kan men zelf met software uitvoeren, maar in de praktijk blijkt echter dat data recovery software geen optimaal resultaat garandeerd. Is de data op uw harddisk echt van vitaal belang dan adviseren wij u om de data recovery door hiervoor gespecialiseerde bedrijven uit te laten voeren.

Het advies is om niet zelf eerst het één en ander te gaan proberen met gratis data recovery software, maar direct professionele data recovery hulp in te schakelen. Vaak worden door ondeskundige reddingspogingen gegevens vernietigd. In meer dan 90 procent van alle gevallen kan een data recovery uitgevoerd worden.

Heeft u dus een brandschade of waterschade en uw computer apparatuur is beschadigd, loop geen onnodig risico en laat een deskundige data recovery uitvoeren. Zij beschikken over clean rooms en de juiste hardware en software om uw waardevolle data veilig te stellen.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.