Brandschade zelf schoonmaken 

In sommige gevallen kan een schade-expert van de verzekeringsmaatschappij u een financieel voorstel doen waarbij u er voor kiest om zelf de brandschade of waterschade schoon te gaan maken. Wanneer u niet verzekerd bent of indien de brandschade of waterschade  niet door uw verzekering gedekt wordt, zult u ook zelf aan de slag moeten.

Als de vervuiling ten gevolge van de brandschade of waterschade niet al te ernstig is kunt u deze schoonmaakklus goed zelf uitvoeren. U moet dan wel zeer grondig te werk gaan. Roetdeeltjes die over het hoofd worden gezien, kunnen de oorzaak zijn dat de brandlucht nog steeds aanwezig is.

Heeft u geen zichtbare vervuiling en alleen last van een vervelende brandlucht, dan zijn hier ook professionele schoonmaakmiddelen voor verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de firma Ecodor is leverancier van schoonmaakmiddelen op gebied van geurbestrijding zoals o.a. brandlucht of urinelucht van kattepis.

Wanneer u aan de klus gaat beginnen, doe dat dan zeer zorgvuldig! Neem hier de tijd voor en gebruik de juiste schoonmaakmiddelen!

Uiteraard moet u over de juiste professionele schoonmaakartikelen en schoonmaakmiddelen beschikken. Een besparing op de schoonmaakmiddelen is een slechte bezuiniging en uw uitgevoerde schoonmaak werkzaamheden zullen niet tot het gewenste eindresultaat leiden.

Wij adviseren u dan ook om voor aanvang van de schoonmaak werkzaamheden na een calamiteit nieuwe schoonmaakartikelen en schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze schoonmaakmiddelen via de groothandel te kopen waar ook de schoonmaakbedrijven en de professionele reconditioneringsbedrijven hun schoonmaakartikelen aanschaffen.

Bij een waterschade is het handig om een goede waterzuiger te gebruiken. Gebruik in ieder geval niet uw eigen stofzuiger om het tapijt dat nog een beetje vochtig is droog te zuigen.  De hoeveelheid vocht dat dan wordt opgezogen kan een kortsluiting in uw stofzuiger veroorzaken met alle gevolgen van dien!

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.