Reinigen van sieraden

Zijn uw sieraden door roet verontreinigd dan is ultrasoon reinigen de ultieme manier om deze sierraden met een roetsaanslag te reinigen. Ieder klein kiertje, scharniertje of schakeltje wordt moeiteloos gereinigd. Met de hand kunt u dit nooit evenaren. Daarnaast zal het handmatig reinigen betekenen dat u mechanisch reinigt: u wrijft, poetst, schrobt met een middel over uw sieraad, hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat u uw sieraad beschadigt. Kleine krasjes in het oppervlak zullen er voor zorgen dat uw kostbare sieraad niet meer de mooie glans en schittering zullen hebben.

Waarschuwing
Kijk uit bij het reinigen van sierraden die niet alleen uit zilver of goud bestaan. Een gelijmd item kan door ultrasone reiniging loslaten. Tevens kan een materiaal anders dan zilver of goud beschadigen door de reiniging. Bij verzilverde en geverfde voorwerpen dient u de reiniging goed in de gaten te houden en steeds kort te reinigen. Bij beschadigde verzilverde voorwerpen kan de zilverlaag loslaten tijdens de reiniging.

Wat is Ultrasoon?

Ultrasoon is geluid van een bepaalde frequentie. De frequentie van geluid wordt uitgedrukt in Hertz, de afkorting is Hz.  Het menselijk gehoor heeft een bereik van ongeveer 20Hz tot 25,000 Hz. Uiteraard is dit een gemiddelde. Door het veelvuldig blootstellen aan hard lawaai (machines en/of festivals) zal dit bij iedereen anders zijn. Ook oudere mensen zullen hoe langer hoe minder hoge tonen kunnen horen. De frequentie die bij het reinigen met ultrasoonreinigers gebruikt wordt bevinden zich tussen de 20.000 Hz en de 800.000 Hz.

Reinigingsproces

Belangrijke aspecten bij het ultrasoonreinigings proces zijn:

 

  1. Tijd en Temperatuur
  2. Ultrasoon reinigingsvloeistof
  3. Ultrasoon reinigen

Om met een ultrasoonreiniger sieraden, brillen, horloges, gebitten te kunnen reinigen wordt de ultrasoonreiniger eerst met kraanwater gevuld. Voor een nog betere reiniging kun je ook gedeminiraliseerd water gebruiken. Vervolgens voeg je wat ultrasoon reinigingsvloeistof toe. Nu kan er al direct begonnen worden met het ultrasoon reinigen van de sieraden of horloges door deze in het bijgeleverde mandje in de ultrasoonreiniger te hangen.

De ultrasoonreiniger stuurt nu de hoge geluidsgolven door de ultrasoonreinigings vloeistof zodat het reinigings proces in gang wordt gezet. Binnen enkele minuten zullen de sieraden zeer grondig gereinigd zijn.

Aandachtspunten:

  1. Bedenk voor dat u ultrasoonreiniger aanschaft u wilt gaan reinigen. U kunt ook bijvoorbeeld mechanische delen van een scooter of bijvoorbeeld modelbouw treinen reinigen. Deze moeten dan wel in de ultrasoonreiniger passen.
  2. Er zijn ultrasoonreinigers met een mechanische bediening of met een digitale bediening. Ultrasoonapparaten met een mechanische bediening zijn minder strorngsgevoeliger dan ultrasoonreinigers met een digitale bediening.
  3. Het vermogen en de ultrasoonfrequentie. Het uiteindelijke reinigings resultaat wordt mede bepaald door het vermogen en de frequentie van het ultrasoonapparaat. In de praktijk blijkt dat het reinigings proces met een laag vermogen ultrasoonreiniger iets langer zal duren dan een hoog vermogen ultrasoon reiniger.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.