Brand Nijkerk

 

In Nijkerk woedde op donderdag 3 mei 2012 een grote brand bij Sell, een fabriek waar producten van kunststof worden gemaakt. De brand was zo groot, dat andere brandweerkorpsen uit o.a. Barneveld,Hoevelaken en Zwartebroek hielpen bij het blussen. Boven het brandende pand van Sell Kunststoffen hing een grote zwarte wolk die tot in de wijde omtrek te zien was. Of er in de wolk giftige stoffen zaten is nog onduidelijk.

De meetploeg (WVD) van brandweer Voorthuizen en Hoevelaken verrichtte meetingen, ook de naastgelegen regio’s Flevoland en Noord Oost Gelderland zette meetploegen in. Buurtbewoners wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.   Het bedrijf staat aan de Gezellenstraat in Nijkerk, op een industrieterrein langs de A28. Vanwege de brand is de snelweg A28 vanaf knooppunt Hoevelaken tot afslag Putten volledig afgesloten in beide richtingen.

In totaal zijn er vier bedrijven ontruimd, waaronder BMW garage Ekris welke een aantal auto’s heeft moeten wegrijden op het buitenterrein. De brand heeft ook voor een aantal enorme explosie’s gezorgd, het vermoeden is dat deze van de aanwezige heftrucks afkomstig waren waar gasflessen op zaten. In totaal zijn vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en een groot watertransport ingezet. De brandweer heeft nog enkele uren nodig om de brand onder controle te krijgen, daarvoor zijn schuimswagens opgeroepen vanuit Ede en Barneveld.

Bron: The YouTube ID of Insert video URL or ID here is invalid.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.