Waterschade

Bij een waterschade is het van het grootste belang dat de oorzaak van de waterschade zo snel als mogelijk wordt verholpen!!

Om gevolgschade te beperken zal het water door middel van calamiteiten pompen en/of waterzuigers uit uw woning gehaald moeten worden. Tegelijker tijd zullen de meubels op klossen gezet gaan worden ter voorkoming van optrekkend vocht in de meubels.

In de praktijk blijkt dat tegenwoordig veel meubels gemaakt zijn van spaanplaat met een fineerlaag.  Vanwege de capillaire werking van spaanplaat zullen dit soort meubels bij een waterschade al snel opzwellen, waardoor ze beschadigd raken.

Electronische apparatuur zoals audio/video apparatuur en computer apparatuur welke nat is geworden, zal zo snel als mogelijk gedroogd moeten worden in een hiervoor speciale ingerichte droogkamer bij een reconditionerings bedrijf. Dit wordt in het algemeen direct opgepakt door het reconditionerings bedrijf dat de eerste bereddings actie bij u uitvoert.

Zodra het overtollige water is verwijderd en de oorzaak van de waterschade is gestabiliseerd kan er begonnen worden met het droogproces.

 

Het droogproces van de opstal en inboedel is afhankelijk van veel factoren. Er kan gekozen worden voor condensdrogers of absorbtiedrogers eventueel ondersteunt door ventileren met gebruikmaking van ventilatoren. Tijdens het droogproces zullen er regelmatig vochtmetingen uitgevoerd moeten worden. Afhankelijk van de meetresultaten zal het droogproces van uw waterschade bijgesteld kunnen worden.

 

Net zoals bij een brandschade zult u ook bij een waterschade met diverse partijen te maken kunnen krijgen:

  • een salvage-coördinator,
  • uw verzekerings maatschappij, eventueel vertegenwoordigd door een tussen persoon of een schade-expert,
  • het reconditionerings bedrijf,
  • en natuurlijk uzelf als gedupeerde.

Het reconditioneringsbedrijf zal u in de meeste gevallen verzoeken om een opdrachtbevestiging en een akte van cessie te ondertekenen. Zie voor meer info de procedure bij brandschade’s.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.